Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται η «φάμπρικα» των ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών στον ΟΑΕΔ - Δείτε όλα τα πειστήρια του "εγγλήματος" που εκθέτουν τη Διοίκηση.

  • Μια «άσκοπη μάχη της ιεραρχίας» για το κυνήγι μαγισσών!
      • Δείτε τα σχετικά έγγραφα που εκθέτουν τη Διοίκηση
      Η αριστερή σε εισαγωγικά σημερινή κυβέρνηση διώκει-αδιαλείπτως με μυθεύματα και χαλκευμένα στοιχεία (για ασήμαντη αφορμή) - εκπαιδευτικούς και μάλιστα αγωνιστές των σχολών ΟΑΕΔ. Είναι συνέχεια μεθοδεύσεων και πρακτικών των προκατόχων της κ. Διοικητού, αφού και η τωρινή διοίκηση του ΟΑΕΔ βρίσκεται σε αγαστή σύμπλευση με τον αντιδραστικό βραχίονα αυτού του Οργανισμού, που την περιβάλει και άκριτα διατάσει ΕΔΕ που την εκθέτουν πολιτικά και....

      υπηρεσιακά.
      Είναι γνωστό στο πρόσφατο παρελθόν ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ άσκησε αντίστοιχες εκδικητικές διώξεις, με σκοπό την τρομοκράτηση και φίμωση κάθε φωνή αντίστασης στην εκπαίδευση των σχολών ΟΑΕΔ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το ίδιο γνωστό κέντρο αποφάσεων του ΟΑΕΔ, επιδιώκει την καρατόμηση του Διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου. Προφανώς επειδή δεν είναι βολικός και αρεστός στα «δόλια» σχέδιά τους, που υπηρετούν την γερμανική μπότα για την απλήρωτη μαθητεία των σκλαβοπάζαρων των πολυεθνικών που έχουν φέρει οι μνημονιακές κυβερνήσεις !
       Η Διοικητής Αντί να στείλει στο σπίτι τους όλους αυτούς για τα τόσα διαχρονικά σκάνδαλα στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ (που έχουν στην καμπούρα τους) τους επιτρέπει να επιβάλλουν το νόμο της «ένοχης σιωπής» στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ. Η παράνομη ΕΔΕ, που διέταξε η κ. Διοικητής και μεθόδευσαν οι διάφοροι «αξιωματούχοι», κατά  εκείνων που δεν κάνουν δήλωση υποταγής, επιβραβεύει όλους αυτούς για όσα έχουν πράξει και συνεχίζουν σε βάρος των μάχιμων εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα. Δεν είναι γνωστές οι ευνοϊκές και αναξιοκρατικές διαχρονικές αποφάσεις τους; Όπως  για τις μονιμοποιήσεις, τις προσλήψεις ωρομισθίων, του αποκλεισμού εργαστηριακών ειδικοτήτων του κλάδου ΤΕ01,  του διορισμού στελεχών στα σχολεία (μοιράζοντας τις θέσεις οι δύο μονομάχοι), στις μεταθέσεων, τις μετατάξεις ημετέρων κ.α. τινών!
      Μήπως σας θυμίζουν κάτι αυτά; (χούντα, κράτος και παρακράτος δεξιάς κ.λ.π.)  Ντροπή !!!!!
      Αυτοί που μεθοδεύουν την «καρατόμηση» του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου και όπως μαθαίνουμε και άλλων συναδέλφων, που προφανώς έχουν τα προσόντα να διεκδικήσουν θέσεις διευθυντών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ, είναι αυτοί που χλεύαζαν όλους εμάς και προσπαθούσαν να ωραιοποιήσουν ακόμη και τον ερχομό του Φουχτελ (δια του Γερμανικού Εμπ.Βιομ.Επ.) στις πειραματικές ΣΕΚ!!!, που τώρα ζητούν την κατάργησή τους, για να είναι αρεστοί στην νέα κυβερνητική εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει το θυσιαστήριο της απλήρωτης μαθητείας (σκλαβιάς) για τα παιδιά του Ελληνικού λαού, αρκεί να βολέψουν άρον άρον το σαρκίο τους και τα δικά τους παιδιά(!) Παρουσιάζονται μάλιστα ως υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος!!! Αυτοί που από εργολάβοι προγραμμάτων τους μετέτρεψαν σε μία νύχτα σε εκπαιδευτικούς! (αλήθεια με ποια απόφαση;)  Όσο θα προκαλούν τόσο θα ξεσκεπάζουμε το πέπλο της συσκότισης στο σκάνδαλο αυτό, χωρίς να μας αφορά το όποιο κόστος…  Ας τολμήσουν….. 
      Αυτοί που παρείχαν πλήρη στοιχεία και κατέδιδαν κάθε αντιστεκόμενο εκπαιδευτικό του ΟΑΕΔ, δηλαδή τους αντιφρονούντες, στα τσιράκια της  υπόδουλης συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, είναι αυτοί που λίγο πριν τις εκλογές μυρίζοντας εξουσία, προσέτρεξαν και πάλι να μεταμορφωθούν σαν «αριστεροί» λίγους μήνες και μόνο για την καρέκλα.
      Εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία που λέει: «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!» 
      Η τελευταία μεθόδευση κατά του Διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου είναι σκέτη πρόκληση, ωμή παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κανιβαλισμός που καταρρακώνει κάθε ίχνος υπηρεσιακής δεοντολογίας και εργασιακών δικαιωμάτων και μάλιστα από εκείνους που «ευαγγελίζονται» την αριστερά και την αξιοκρατία. Μήπως είναι τυχαίο ότι η κ. Διοικητής της αριστεράς δεν δέχεται (εξωτερικά!) σωματεία εκπαιδευτικών-αγνοώντας το εξώδικο της ΠΕΤΕΕΜ (εδώ) και τις καταγγελίες (εδώ) - και εδώ, για τις προσλήψεις ωρομισθίων,  παρεμποδίζοντας έτσι την άσκηση συνδικαλιστικών συνταγματικών δικαιωμάτων, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της αρχές και αξίες, που οφείλει  να υπερασπίζεται ως κρατικός λειτουργός σε μια ευνομούμενη πολιτεία; Κλεισμένη στην «γυάλα» του γραφείου της διοικητού φοβούμενη την κριτική και των κοινωνικό έλεγχο μοιράζει αριστερά και δεξιά ΕΔΕ σε κάθε εκπαιδευτικό που ορθώνει ανάστημα αντίστασης σε όλα αυτά που γίνονται χρόνια και συνεχίζουν στον ΟΑΕΔ. Εναγκαλίζεται όμως με τον ελεγχόμενο  κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου που αφορά τον εργασιακό μεσαίωνα των αναγκών της αγοράς μέσω της μαθητείας, που αποτελεί την καρδιά των αλλαγών στην ΤΕΕ.
      Οι υγιείς σκεπτόμενοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ δεν θα δεχθούμε ακόμα για μια φορά την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του Α2, που παραπέμπουν σε μαύρες και σκοτεινές εποχές, που έχουν παρέλθει στην συνείδηση του δημοκρατικού ελληνικού λαού.
      Οφείλει το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα της χώρας να καταδικάσει τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για αυτόν τον αντιδραστικό κατήφορο, που επέλεξε να πορευτεί, απέναντι σε κάθε εκπαιδευτικό και υπάλληλο που αντιστέκεται στην δουλοπρέπεια, τα μνημόνια και τους κατακτητές της χώρας!
      Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα και οι συν αυτόν είναι σοβαρά εκτεθειμένοι στη συνείδηση κάθε δημοκρατικού πολίτη και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ, που αντί να στηριχθεί κάθε αξιοπρεπή φωνή με μόνο το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση του ρόλου της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, ως δημόσιο φορέα, εντούτοις η «Κίρκη» της εξουσίας μεταμορφώνει κάθε φορά όλους αυτούς, που δίνουν ίσως την τελευταία τους «άσκοπη μάχη της ιεραρχίας» για την διατήρηση των οφίκιων….       
      Πριν ξεσπάσει καταιγίδα οφείλει ο Υπουργός Κατρούγκαλος να «μαζέψει» την κ. Διοικητή του ΟΑΕΔ διότι έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση.
      Μετά τα σχετικά έγγραφα 1ον) Αριθ. Πρωτ. 183376/1913/2016/19-1-2016 και 2ον) Αριθ. Πρωτ. 203523/13617/2016/8-4-2016  του Συνηγόρου του Πολίτη, που αφορούν άμεσα την υπόθεση, δικαιώνουν τον διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου για τους υπηρεσιακούς του χειρισμούς. Αντίθετα η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα ως άνω έγγραφα είναι έκθετη υπηρεσιακά. 


      Δείτε τη γραπτή δήλωση της ενδιαφερόμενης (δείτε στο τέλος του post),  ωρομίσθιας εκπαιδευτικού κ. Κύρκου, που προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, διότι δεν της αναγνώριζαν την προϋπηρεσία την περίοδο κυήσεως και οι «χαλκέντεροι» του Α2 την ταλαιπωρούσαν. Τώρα αυτοί οι μανδαρίνοι θέλουν εκ των υστέρων, για αντιπερισπασμό δήθεν να την υπερασπιστούν, αφού νοιώθουν την παραβίαση των ορίων των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, φοβούμενοι για τα περαιτέρω και έτσι προσπαθούν τις ευθύνες τους να τις φορτώσουν σε άλλους!
      Η διοίκηση εκπαίδευσης του Οργανισμού και η κ. Διοικητής με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής δίωξης του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου του ΟΑΕΔ, εκτός ότι εκτίθενται συνεχώς, παραβιάζουν τους κανόνες του πειθαρχικού δίκαιου με σαφή κατάχρηση εξουσίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλεκτική χρήση της θέσης τους σε βάρος της χρηστής διοίκηση, όπως αρμόζει σε κρατικούς λειτουργούς. Η κ. διοικητής παραβιάζει επίσης ευθέως την υπηρεσιακή δεοντολογία και νομιμότητα καθώς και την εκπαιδευτική διαδικασία, επιτρέποντας στη διεύθυνση εκπαίδευσης να αλωνίζει κατά το δοκούν σε βάρος υπολήψεων, δικαιωμάτων δημοσίων υπαλλήλων και ανέργων  καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημόσιας υπηρεσίας.
      Αλήθεια όλα αυτά που εξελίσσονται στη χώρα της «Δαλματίας» δεν αφορούν την ΟΕΛ-ΟΑΕΔ και τους τοπικούς Συλλόγους των εκπαιδευτικών; Μήπως κάποιοι έχουν βρεγμένη τη φωλιά τους και σιωπούν. (θα επανέρθουμε για αυτούς του κύριους). Ευχόμαστε να μην έχουν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση της δίωξης διότι πολλά ακούγονται. 
      Μετά όλων αυτών το ξήλωμα της διεύθυνσης εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε. Είναι η πηγή του κακού σχεδόν σε όλες τις επίδικες περιπτώσεις της εκπαίδευσης και για το λόγο αυτό πρέπει άμεσα να ενταχθεί στην διεύθυνση επαγγελματικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Η ενιαία παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία, εποπτεία και καθοδήγηση στις περιφερειακής διευθύνσεις εκπαίδευσης, πρέπει να ισχύει και για τον ΟΑΕΔ πλέον μιας και το πρόγραμμα των ΕΠΑΣ είναι πειραματική λειτουργία με νόμο του Υπουργείου Παιδείας,  αν θεωρεί ο κ. Φίλης ότι η εκπαίδευση των νέων είναι ύψιστο αγαθό και όχι εμπόρευμα του ΕΣΠΑ και πειραματικές αλχημείες ένεκα πρόσκαιρων εξυπηρετήσεων ή και οικονομικών συμφερόντων!   
      Δεν πρέπει να περάσει αυτός ο ασύμμετρος διοικητισμός του Α2, που στοχεύει εκπαιδευτικούς και δικαιώματα. Οι διορισμοί ξανά στελεχών σχολικών μονάδων χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και αξιοκρατία, με συνοπτικές διαδικασίες και αποκλεισμούς, όπως γίνεται πάντα στον ΟΑΕΔ, δεν πρόκειται να γίνουν πλέον αποδεκτοί. Ούτε θα νομιμοποιήσουμε κανέναν μαϊμού διορισμό στελεχών χωρίς υπηρεσιακά συμβούλια και διάφανες διαδικασίες.  Οι αιρετοί των εκπαιδευτικών αν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και προτάσσουν προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα μπορούν να παραιτηθούν ως μια πράξη αξιοπρέπειας. Αλήθεια τα επιμορφωτικά σεμινάρια (έγγραφο διοίκησης αριθ. πρωτ. 38521/10-05-2016), που θα λάβουν χώρα στις 27-06-2016 έως 01-07-2016 στην Αθήνα αφορούν μόνο κάποιους «κολλητούς»  που ενημερώθηκαν εν των ενόντων (αφού στα σχολεία ήρθαν μετά τη λήξη της προθεσμίας) και θα είναι και αυτά προσόντα προς αξιολόγηση;   
      Η δίωξη του Α. Καραλίδη διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου είναι πολιτική και εκδικητική και δεν γίνεται αποδεκτή, όπως και άλλων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, που είναι σε εξέλιξη,  από τους δημοκρατικά ελεύθερα σκεπτόμενους εκπαιδευτικούς και πολίτες της χώρας.
      Οφείλουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου τομέα και όχι μόνο να καταδικάσουν όλη αυτή τη φάμπρικα των διώξεων που στήνουν «δόλιοι» άνθρωποι που δεν βλέπουν πέρα από τις καρέκλες τους. 
      Και τώρα...."αυταπατώνται" για μια ακόμη φορά αν νομίζουν ότι έτσι θα  μοιράσουν ευκολότερα την «τράπουλα» στα σχολεία του ΟΑΕΔ!  
      ΥΓ. Μετά από αυτά τα γεγονότα καταλαβαίνουμε για το τι επιλογές στελεχών πρόκειται να γίνουν, αν γίνουν στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. 
      Δείτε τη δήλωση της κ. Κύρκου:
      "Ξέχωρα, των εγγράφων που επισυνάπτω στο μήνυμα το οποίο στέλνω στον Κο Καραλίδη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και τα οποία καταδεικνύουν τις ευθύνες της διοικήσεως του ΟΑΕΔ και όχι του ιδίου εις το ζήτημα της λάθος προσμέτρησης της διδακτικής μου προϋπηρεσίας, επιβεβαιώνω μέσου αυτού, την άριστη συνεργασία που συνετελέστη κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς μεταξύ αυτού και εμού. Κατά κύριο λόγο ευθύνη φέρει η διοίκηση, η οποία εκτός της ασυνάρτητης απαντήσεως και εξέτασης του ζητήματός μου, φέρει ευθύνη και ως προς τον χρόνο της απαντήσεώς της στο εν λόγω ζήτημα, ο οποίος υπήρξε μακρύς και ατελέσφορος. Συγκεκριμένα μετά από επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας, σε διάστημα αρκετών μηνών, με την διοίκηση και συγκεκριμένα με την Κα Αγοριανίτου δεν έλαβα καμία συγκεκριμένη απάντηση παρά μόνο αόριστες απαντήσεις. Ως εκ τούτου αναγκάστηκα να προσέλθω η ίδια στα γραφεία της διοικήσεως του ΟΑΕΔ στον Άλιμο από την περιοχή του Πικερμίου όπου διαμένω για να λάβω τελικά εξ ιδίων την αρνητική απάντηση της νομικής υπηρεσίας η οποία ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να με ενημερώσει. Κατόπιν τούτου, κατέφυγα στον συνήγορο του πολίτη, προς εξέταση του ζητήματός μου στο οποίο υπήρξε θετική απάντηση.
      Επαναλαμβάνω προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, η συνεργασία μου με τον εν λόγω διευθυντή υπήρξε υποδειγματική".
      Αφροδίτη Κύρκου, 
      13/05/2016.

       Η Συντακτική ομάδα του http://educ-oaed.blogspot.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου