Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Μια οφειλόμενη απάντηση στην «ηγετική» παρέα του κυβερνητικού συνδικαλισμού στον ΟΑΕΔ - "Νεότερη αναθεωρημένη ανάρτηση"



«Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!»
"Λαϊκή παροιμία"

Η συνδικαλιστική παρέα, που αποτελεί τα(ο)ξικό απόβλητο του κινήματος σε μια αποθέωση ανέξοδου θράσους και συνδικαλιστικού χαμαιλεοντισμού και πολιτικού αμοραλισμού, αποφάσισε να στραφεί εναντίον των μαχόμενων συνδικάτων και κλαδικών Εκπαιδευτικών Ενώσεων, που καταγγέλλουν τα "όργια" στη διοίκηση εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, με παρανομίες σε εκπαιδευτικά και υπηρεσιακά θέματα με την συνδικαλιστική ανοχή του χώρου.
Συγκριμένα εξέδωσαν κατάπτυστες ανακοινώσεις δίκην... γραφείου τύπου της Διοίκησης του ΟΑΕΔ.
Καταφέρονται κατά...
όσων παλεύουν για αναβαθμισμένη ενιαία ΤΕΕ, για αξιοκρατία-διαφάνεια-αξιοπρέπεια-αλληλεγγύη και εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Προκειμένου να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εκπαιδευτικούς, για την αυτοσυντήρησή τους και δηλώνουν πλήρης υποταγή στους μηχανισμούς χειραγώγησης και παράδοσης της εναπομείνασας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, που συνεχώς συρρικνώνεται, εξαπέλυσαν δηλητηριώδη  βέλη με λιβελογραφήματα τόσο του Περιφερειακού Σωματείου Αττικής & Νήσων όσο και της ΟΕΛ, κατά πάντων που δεν συμφωνούν με αυτήν την επικίνδυνη συντεχνία. Βέβαια ο Μέντορας αυτών των ανακοινώσεων είναι γνωστός, όπως και γνωστοί οι λόγοι που τον αναγκάζουν να απαντήσει δια της πλαγίας. Είναι σε δύσκολη θέση όλη η ομάδα και συνεχώς θα αμφισβητούνται όσο τα προβλήματα και οι αδικίες σε βάρος των συναδέλφων θα πολλαπλασιάζονται  

Ξεδιάντροπα και προκλητικά, ως γνήσια τέκνα του "Α2", φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής και της κάθε φορά Διοίκησης και αδίστακτοι, αφού έλυσαν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των συναδέλφων τους, μη έχοντας άλλα να ασχοληθούν, αποφάσισαν να ρίξουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Ταυτόχρονα  ανοίγουν πογκρόμ διώξεων σε βάρος συναδέλφων τους (δήθεν ετεροχρονισμένος έλεγχος υπηρεσιακών καθηκόντων με μάρτυρες κατηγορίες μαθητές παλαιοτέρων ετών κ.λ.π.), με σαφή στόχο την ομηρία και του αποκλεισμού των μη αρεστών και υποτακτικών τους από τις επιλογές διευθυντών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, οι κάθε φορά φιλοκυβερνητικοί  συνδικαλιστικοπατέρες – προϊστάμενοι - διευθυντές κ.α. να γίνονται τιμητές της ηθικής τάξης και συνάμα δημόσιοι κατήγοροι των μάχιμων εκπαιδευτικών και των συνδικάτων που αντιδρούν και αγωνίζονται πραγματικά ενάντια στις πολιτικές εξάρτησης και διάλυσης της ΤΕΕ στον ΟΑΕΔ.

Στηρίζουν την ευέλικτη κατάρτιση και την απλήρωτη μαθητεία, όλοι αυτοί οι μνημονιακοί υπηρέτες γιατί προσδοκούν επιδοτούμενο ρόλο. Έμμεσα εγκαλούν - κρυμμένοι πίσω από απρόσωπες ανακοινώσεις των εργοδοτικών σωματείων  - τους άλλους γιατί τους καταγγέλλουν  για τα ρουσφέτια και τις παρανομίες τους στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ.

Ε... όχι κύριοι είστε γνωστοί σε όλους! Εσείς καταρρακώσατε το θεσμό του εκπροσώπου των εργαζομένων και παραδώσατε τα σωματεία σας στην διοίκηση και στον Ράϊχενμπαχ και τα άλλα κοράκια της χώρας και ας σας ακολουθεί ο τακτικός σας στρατός γιατί έτσι θεωρούν ότι θα σωθούν μόνοι τους. Για ποια πισώπλατα μαχαιρώματα ομιλείται, όταν εσείς και οι παρέα σας έχετε μαχαιρώσει κάθε αντίθετη φωνή μόνιμου και ωρομίσθιου καθηγητή στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ; Είστε συνεχιστές μιας κλειστής παρέας του κρατικού συνδικαλισμού και της ευνοιοκρατίας που έχετε φτιάξει όλοι μαζί εδώ και αρκετά χρόνια στην εκπαίδευση του Οργανισμού.  Άλλωστε είναι γνωστές και οι εξαρτήσεις των περισσότερων, όπως του διορισμού και της ανέλκυσης εντός των τειχών, που τώρα πασχίζουν να σώσουν ότι μπορούν!

Συνεπώς εκτίθεστε συνεχώς όταν εσείς… επικαλείστε ξεδιάντροπα  το κίνημα κ.α. τέτοια αγωνιστικά. Θέλετε προφανώς  να κρύψετε τον οπορτουνισμό σας και την δουλεία σας προς τους κομματικούς μηχανισμούς για να βγείτε στην επιφάνεια από το βόρβορο της αγοράς που γνωρίζεται πολύ καλά ότι η μαθητεία αυτήν υπηρετεί. Μην τολμήσετε λοιπόν να πείτε κουβέντα εδώ έχουμε ατράνταχτα στοιχεία για όλη την ηγετική ομάδα του ΟΑΕΔ. Είμαστε οι πρώτοι που συγκρουστήκαμε με τον πατερούλη σας, που διόρισε την λεγεώνα των «ευυπόληπτων» και νομιμοφρόνων εκπαιδευτικών στις σχολές του ΟΑΕΔ. Αυτά είναι τα στοιχεία που σας δένουν και σας αναδεικνύουν ως πλειοψηφία. Τι σας κάνει όμως και μιλάτε  υποτιμητικά για κάποια μειοψηφία; Μήπως γιατί οι συνάδελφοι αυτοί σας χαλάνε τα σχέδιά σας; 
Προφανώς κάποιοι ονειροπολούν την εποχή των «παχέων Αγελάδων».

Έτσι εξηγείτε το λυσσαλέο μίσος έναντι όλων των άλλων που δεν  στηρίζουν την κατάρτιση και τη μαθητεία. Προσδοκούν να ανοίξουν οι κρουνοί ξανά… Μάταια όμως τα γερμανικά αφεντικά τους, παίρνουν το παιχνίδι επάνω τους και με τις ΣΕΚ που θα καταργούσε η πρώτη φορά «αριστερά», θα ανοίξουν νέο κύκλο διεύρυνσής τους με τις ΖΟΕ, όπου οι εργασιακές συνθήκες για τους νέους θα επανέρθουν στις αρχές του 19 αιώνα.   
 Είναι περιττό δε να ειπωθεί ότι οι πλέον ανάλγητοι μνημονιακοί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το κακό που βρήκε τους εργαζόμενους και αυτοί θέλουν να τους σώσουν και δεν τους αφήνουν οι άλλοι, οι απέξω με το κακό Υπουργείο Παιδείας που δεν τους διευκολύνει !

Θυμήθηκαν ξαφνικά ότι στην Ελλάδα υπάρχει κίνημα που όπως λένε το υπηρετούν!!! Υπηρετούν τι δηλαδή; Όταν οι ίδιοι είναι κλεισμένοι στο φρούριο της ποιο σκληρής συντεχνίας τους, που έχει γνωρίσει ποτέ το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα και πετροβολούν ακόμα και όσους περνούν απ’ έξω από τα σχολεία του ΟΑΕΔ;  

Ενώ κραδαίνουν σε βάρος των άλλων και μάλιστα τους λοιδορούν ως …» επαναστατικότητα της των συντεχνιών», που αντιμάχονται τους «αγωνιστές» του κλάδου δηλαδή αυτούς που σε κανένα εκπαιδευτικό θέμα δεν έχουν αντιδράσει και συνταυτίζονται απόλυτα με την διοίκηση. Ακόμα και με τις διώξεις εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ εάν δεν εμπλέκονται άμεσα ορισμένοι εξ αυτών παραδίδουν τους συναδέλφους τους στις μυλόπετρες των σκοτεινών μηχανισμών για την εξόντωσή τους..! Λίγο σεμνότητα και σεβασμός δεν βλάπτει κύριοι, έχετε ξεφύγει τελείως. Τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας τον έχει γνωρίσει το κίνημα και δεν μπορεί να το ξεγελάσουν τώρα όλοι αυτοί οι Μίδες, που προσέτρεξαν στην εξουσία για να σωθούν! Όπως και κάποιοι άλλοι της καθεστωτικής «αριστεράς» που φυγομαχούν περιμένοντας την δικαίωση του κινήματος στην άλλη ζωή, επιτρέποντας σε όλους αυτούς να αλωνίζουν…    
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από εισαγγελείς. 

Γιατί όλους αυτούς που κόπτονται για τους συναδέλφους μας δε τους αφορά και μάλιστα με προκλητικό τρόπο η δυική κοινωνία, που χτίζεται χρόνια τώρα με τον σκληρό ταξικό διαχωρισμό των νέων; Θέλουν τη κοινωνία επί γονάτων αρκεί να συνεχίσει να υπάρχει για αυτούς και τα παιδιά τους, ένα κομμάτι ψωμί παραπάνω, από τους άλλους;

Δεν τους αφορά που οδηγούνται τα παιδιά του κοσμάκη; Οι εσχατιές των πολυεθνικών και η απλήρωτη εργασία από ήλιο σε ήλιο για όλους αυτούς δεν είναι τίποτε;

Εδώ τους αφιερώνουμε τους στίχους από το  τραγούδι των Α)φων Κατσιμίχα «για ένα κομμάτι ψωμί θα σου πάρουν και την ψυχή αδερφέ μου…»

Η βουλιμία και η ντόλτσε βίτα με χρήματα του ελληνικού λαού και οι ευρωπαϊκοί μποναμάδες, που πληρώνουμε επίσης όλοι εμείς, μήπως έχουν την εντύπωση ότι το ανυπότακτο εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα θα τους υπηρετεί καθώς και το ευρωλάγνο πολιτικό σας σύστημα; "Πλανάστε πλάνη οικτρά", ότι θα σας ανεχθούμε πλέον!

Το τελευταίο έργο του «κινήματος» των Χαμαιλεόντων είναι η προκήρυξη 46742/7-6-2016, λίγο πριν τις εκλογές στους περιφερειακούς Συλλόγους, για διευθυντές ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ, όπου αποκλείουν ολόκληρο κλάδο (ΤΕ1) εκπαιδευτικών, που αποτελεί το 35% των καθηγητών, από τις επιλογές. Παράλληλα εισάγουν κάποια ελεγχόμενα μόρια στα μέτρα τους (πλάκα έχει να μιλήσουν για αξιοκρατία!), για να τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους παντού για να υλοποιούν ευκολότερα τις μνημονιακές πολιτικές και τα προγράμματα του ΣΕΒ-ΓΣΕΕ! 
Εξαιρείται όμως η ΕΠΑΣ των αιρετών από τον σχετικό πίνακα και με επιλεκτική εφαρμογή του άρθρου 11 Ν.1566/85 και με το γεγονός ότι δήθεν θα… καταργηθεί αυτή η σχολή και δεν θα τοποθετήσουν διευθυντή και υποδιευθυντή θητείας, άρα θα παραμείνουν οι ίδιοι στην αναπλήρωση, ενώ ταυτόχρονα θυσιάζουν τους υπόλοιπους ΤΕ1 που μέχρι χθες τους ψήφιζαν για να κατέχουν τις θέσεις αυτές.
 "Ντουμ "Σπύρο" σπέρο!"
 Σύμπνοια του κυβερνητικού συνδικαλισμού;  

Όταν όμως σας είχαν πετάξει στο δρόμο (ιδιωτικοποίηση) προστρέχατε για συμπαράσταση σ’ αυτούς που τώρα κατηγορείται για συντεχνίτες!

Επιλήσμονες; Ή κάτι άλλο;

Κύριοι…  

Προκαλείτε και πρέπει να πάρετε επιτέλους την απάντηση που σας πρέπει:

ΣΧΟΛΙΟ 1

"για την καρέκλα ρε γαμώτο"

Πρόεδρος Δευτεροβάθμιου Σωματείου, αλλά και τμηματάρχης της αντίστοιχης διεύθυνσης (Α2).

Δηλαδή με απλά λόγια "όργανο και εκτελεστική εξουσία" ταυτόχρονα! Ωραία και σε ανώτερα….

Πού να πεις τον πόνο σου, στο "όργανο του συνδικάτου;". Έτσι κι αλλιώς αυτός θα στήσει το εκτελεστικό απόσπασμα ως "εξουσία της διοίκησης". Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. "Συμβιβασμένος" και "ασυμβίβαστος" μαζί ο "εκπαιδευτικοπατέρας μας".

"Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…" που λέει η λαϊκή αοιδός. Βαφτίζει το "κρέας – ψάρι" προεδράρα…
Ή μήπως δεν είναι έξτρα αμειβόμενη η άσκηση θέση ευθύνης (προϊσταμένου κ.λ.π.);

ΣΧΟΛΙΟ 2

Οι φίλοι από τα παλιά…

Εμείς σηκώνουμε το γάντι και σας προκαλούμε…

Πρόεδρε, μεγάλε δώσε μας τα επίσημα στοιχεία των ΑΠΕΡΓΙΩΝ της ΑΔΕΔΥ των εκπαιδευτικών από "ΠΕΡ/ΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ" και σε όλους τους Συλλόγους της χώρας, που οι "δικοί σου" άνθρωποι κάνουν "κουμάντο".

Πως επικαλείσαι τι κίνημα γενικότερα και τους αγώνες, που δεν κάνατε; Μήπως μπερδεύεσαι με το αμιγώς συντεχνιακό και αποσπασματικό σας ορίων;

Τα ποσοστά στον κλαδικό Σύλλογο εκπαιδευτικών αναμένουμε τη δημοσιοποίηση των ποσοστών.

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑΣ ΜΑΣ…

Υπηρεσιακός αιρετός συνάδελφος αλλά και Διευθυντής Σχολείου και όχι μόνο ταμίας, επίσης Πρωτοβάθμιου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Χαρά στο κουράγιο ο "ασυμβίβαστος" συνάδελφος. Έχει άφθονο χρόνο για συνδικαλιστικά και διοικητικά υπηρεσιακά καθήκοντα.

Στο βιβλίο Γκίνες η ικανότητά του να διοικεί κοτζάμ σχολείο.

Μπράβο ρε συνάδελφε συνδικαλιστή του νέου κυβερνητισμού της "αριστεράς"

Η εξέλιξη των σαμπουάν έφτασε δύο σε ένα, ο συνδικαλισμός τα ξεπέρασε, τέσσερα σε ένα και προχωράει ακόμα…

Που ήταν αυτός ο αιρετός και ο άλλος της ΔΑΚΕ στη κατακρεούργηση των ωρομισθίων και την κατάργηση ολόκληρων ειδικοτήτων του κλάδου ΤΕ1; Καμία φωνή, καμία πρωτοβουλία, Κοινός άχνα! Αυτοί είστε και έχετε και το θράσος να κουνάτε και το δάχτυλο στους άλλους!  

ΣΧΟΛΙΟ 4

α) Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε με ποιες αποφάσεις και ποιού διοικητικού οργάνου μετατράπηκαν οι εργολάβοι των Ολοκληρωμένων Μεσογειακών Προγραμμάτων ως εκπαιδευτικοί και τώρα μεγαλοστελέχη;

β) Για τις μετατάξεις και τα διάφορα πτυχία θέλετε να το ανοίξουμε τώρα ή αργότερα όταν ολοκληρώστε τις διάτρητες ΕΔΕ με τους υπηρεσιακούς «υπηρέτες» σας;

Αν θέλουν να περισώσουν κάποια αξιοπρέπεια, τουλάχιστον ας σιωπήσουν. 
 «Αιδώς αργείοι!»

ΥΓ. 1. Τελικά μήπως πρόκειται για πολιτική αλητεία, όπως τους αποκάλεσε, συνάδελφος που ζήτησε την διαγραφή του από τον Σύλλογο Νοτιοδυτικής Ελλάδας; 
2. Οι φωτό είναι από το συνδικαλιστικό μας αρχείο και δεν συσχετίζονται απαραίτητα με το post

Η Συντακτική Ομάδα του http://educ-oaed.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Επί της ουσίας του κειμένου, ένας αδαής περί του τρόπου λειτουργίας και των αναγκών των πάσης φύσης σχολών του ΟΑΕΔ δεν μπορεί να μορφώσει άποψη. Τι ακριβώς καταγγέλετε? Πρωτοπήγα στον ΟΑΕΔ το 1984.Πρόλαβα ακόμα και τους ΄καθηγητές -επιμορφωτές ¨ στο λεγόμενο τότε ¨ίδρυμα της βασίλισσας" .Τί άλλαξε από τότε?Υπήρξε ποτέ αξιοκρατία ή προσλήψεις με αξιοκρατικά κριτήρια (βεβαιωμένη προϋπηρεσία, τεχνική επάρκεια,πτυχίο,παιδαγωγικά, επιμόρφωση, αυτοαξιολόγηση)? Ήταν η μαθητεία κάτι που δεν ίσχυε? Ή η κάθε λογής πολιτική αλλαγή δεν εξυπηρετούσε τους δικούς της ανθρώπους ? Η πείρα μου έδειξε πως ο κάθε μορφής συνδικαλιστής δεν χάνεται ποτέ.(αρκεί να έχει λογικές βλέψεις και πολλή υπομονή).Χωρίς διάθεση υπόδειξης, αλλά με πολύ ανησυχία για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης ,επιθυμώ να σας υπενθυμίσω πως έχουμε παιδιά στα χέρια μας που έχουν ανάγκη τόσο τις τεχνικές γνώσεις αλλά κυρίως την διαμόρφωση του χαρακτήρα και το χτίσιμο και την εδραίωση της ατομικής και συλλογικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Σ΄αυτό συμβάλλει κυρίως η στάση Ζωής και το προσωπικό παράδειγμα .Καλό βράδυ και καλή δύναμη σε όλους. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή