Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ) ΟΑΕΔ ή μήπως ξεκαθάρισμα λογαριασμών;


"Τώρα ξεκινά η τελική σφαγή των αμνών"!
Τυχαία; Δεν το πιστεύω!

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες επιλογής θέσεων ευθύνης από το Α’ Υπηρεσιακό συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Πρώτη φορά βλέπουμε όργανο (Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο) που αποτελείται απο «εκπαιδευτικούς» κάτι... αντίστοιχο των ΠΥΣΔΕ(!) να εξαντλεί την αυστηρότητά του σε κάποια ασήμαντη λεπτομέρεια, η οποία αποκλείει και "εκδικείται" τους συνδικαλιστικά αντιπάλους, της γνωστής πλέον ομάδας εξουσίας των βένετο και πρασίνων καθώς και οψίμως ροζ συνδικαλοπατέρων παλαιάς και νέας κοπής. 
Ο ρόλος των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, δεν συζητείται..
είναι συγκεκριμένος καμία διαφωνία... με την διοίκηση, πάντα ΝΑΙ σε όλα. Να είστε καλά συνάδελφοι και σε ανώτερα... Εδώ ισχύει το δημοτικό άσμα "στου παιδιού μου τη χαρά σφ.......νε"..

Σαν μούχλα μυρίζουν αλλά αυτά αλλά που να τα οσμίσουν κάποιοι, αφού είναι βουτηγμένοι και οι ίδιοι μέσα στο βόρβορο.

Πάντα οι ίδιες πρακτικές: αυταρχισμός-διοικητικός τσαμπουκάς-αντιδημοκρατική συμπεριφορά = τραμπουκισμός...

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς θεωρήσαμε, «ίσως» δικαιολογημένο το κόψιμο της υποψηφιότητας του ψηφοδελτίου της «Φιλεκπαιδευτικής Υπερκομματικής Κίνησης Ιδιάζουσας Αντίστασης» και αυτό μόνον γιατί ο νόμος των αιρετών για  Υ.Σ., είχε συγκεκριμένες προϋποθέσεις ημερομηνιών και ατόμων, έτσι οι τρεις αρχικοί υποψήφιοι των «ΦΥΚΙΑ» και στην συνέχεια με την γνωστοποίηση της υποχρέωσης σε τετράδα βρέθηκε άμεσα  και η 4η υποψήφια των «ΦΥΚΙΑ», όπου αποκλείσθηκε από την διαδικασία, έτσι μάλλον θα μείνουν οι «μεταξωτές κορδέλες».


Τότε το αποδώσαμε εν μέρη στην ευθυνοφοβία των υπαλλήλων απέναντι στις καταλυτικές ημερομηνίες για όλα τα αιρετά μέλη εκπροσώπους στον Δημόσιο Τομέα. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν ο φορέας που καλεί για υποψηφιότητες μεμονωμένων η παρατάξεων, πρέπει να διευκρινίζει τους όρους η εν πάση περιπτώσει υποχρέωση έχει να ενσωματώνει στην προκήρυξη την νομοθεσία. Δεν είναι βλέπετε όλοι οι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού και κατά συνέπεια θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν, όχι όταν  έχει πλέον παρέλθει ο χρόνος υποβολής. Αυτά μοιάζουν με  μεθοδεύσεις περιέργες και ύποπτες συναλλαγές ίσως παρά με λάθη.


Παρατηρούμε σήμερα, ότι και στην νέα ανάρτηση πινάκων η τετράδα των ΦΥΚΙΑ έχει ιδιαίτερη μεταχείριση. Τι σημαίνει αυτό; Ως αντίπαλοι οι «συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του Υ.Σ» και  των ΦΥΚΙΑ, στοχεύουν πχ. στην φράση ΚΕΤΕΚ (άκου δεν υπάρχει...όλες οι σφραγίδες των σχολών πρώτα ΚΕΤΕΚ γράφουν στο λογότυπο και μετά ότι άλλο), είτε βρίσκουν περισσότερα των πέντε ενδιαφέροντα και αντί να ζητήσουν αποκλεισμό των επιπλέων προτιμήσεων  (ζητούν οι αθεόφοβοι, τον αποκλεισμό του υποψηφίου χωρίς να υπολογίσουν έστω τα μόρια φοβούμενοι άραγε την ένδεια των ημετέρων?). 
Δεν υπολογίζουν όπως μάθαμε σε κανέναν όπως στην Α.Φ. και στον Λ.Π. διαστήματα υπηρεσίας στην ΕΚΑΕ ΟΑΕΔ, αν και υπάρχουν παράλληλα αποφάσεις ανωτάτων οργάνων της πολιτείας και όχι απλές δικαστικές αποφάσεις που επιβάλουν την αναγνώριση «θέσεων ευθύνης» σε εποπτευόμενους φορείς του δημοσίου. Επίσης στο συνάδελφο Α.Ζ. που παρά τις προσπάθειες των, συμπληρώνει τα περισσότερα μόρια (Δεν το πιστεύω!). Τον σέρνουν από ΕΔΕ σε ΕΔΕ «γιατί είχε το θράσος να μορφωθεί περισσότερο χωρίς να ρωτήσει αν του επιτρέπουν» με το γνωστό «Διαμάντι» του οργανισμού (αυτό της «Αμάλθειας») ...που είχε επίσης  διάφορες εμπορικές συναλλαγές από δισκέττες μέχρι βιβλία κ.α. προσφορές στην ιδιωτική πρωτοβουλία, Και ο νοών νοείτε….


Τότε που οι δαπάνες για αγορά βιβλίων του οργανισμού είχαν αγγίξει τα 2,5 δις, μέχρι καταγγελίες στον Αθηναϊκό τύπο για το σκάνδαλο και που όπως όλα δείχνουν εκτιμάτε τόσο πολύ η συνεισφορά του, που  παίρνει ΕΔΕ σε φασόν εργασία από το κονκλάβιο).


Η αλήθεια είναι ότι αυτή η (παντός καιρού) μικρή αλλά «ραδιούργα» και ταυτόχρονα υποτακτική ομάδα στη διοίκηση, που χαρακτηρίζουν την υπερκομματική παρέα, στέκεται  ζωντανό εμπόδιο στις σκανδαλώδεις  μεθοδεύσεις και συνεργασίες, που έχουν μόνο στόχο την νομή της εξουσίας όποιος κι αν είναι ο πολιτικός τους προϊστάμενος.

Όμως αυτή η κατρακύλα του συνδικαλισμού στο χώρο με τους «αξιωματούχους» και συνάμα «Διοικούντες Συνδικαλιστές» των ατομικών και παρακλαδικών συμφερόντων πρέπει να τελειώσει οριστικά… "Αλλά από ποιους από αυτούς που τους «γλύφουν για μια καρέκλα";  
Για όλων αυτόν τον εσμό την ευθύνη την χρεώνεται η πολιτική Ηγησία. Αλήθεια δεν βλέπει τίποτε;, Γιατί δεν συνδυάζει γεγονότα και πρόσωπα, παρά μόνο αυτάρεσκα δέχεται την "λυκοφιλία" τους; 
Γιατί επέλεξε ως πληροφοριοδότες τους γνωστούς ανθρώπους των διαδρόμων του διοικητηρίου(;) 
Γιατί δεν πληροφορείτε πολύπλευρα η διοικητής για την ιστορική συνέχεια το καθενός και δέχεται άκριτα τις εισηγήσεις όλων αυτών που λυμαίνονται την εκπαίδευση; 
Γιατί αρνείται η διοικητής την ενημέρωση από τους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, που της ζητούν; 
Τι φοβίζει τη διοίκηση; έχουν κάτι να κρύψουν; 
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα, τα ίδια άτομα είκοσι και πλέον χρόνια με μικρές εναλλαγές και με περίεργες συμπλεύσεις «όπου τα συντεχνιακά, ατομικά κ.α. συμφέροντα ενώνουν, τα κόμματα δεν χωρίζουν».  


Αλλά, «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα».

Μοναδική πρωτοτυπία θα είναι ότι για να γίνεται κάποιος διευθυντής στις ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ δεν χρειάζεται παιδαγωγική επάρκεια, χωρίς πτυχίο! 
 Βλέπεις στον ΟΑΕΔ όλα επιτρέπονται…. εδώ θα σκοντάψουν... 


Αυτή είναι η πειραματική παράταση λειτουργίας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που έδωσε το Υπουργείο παιδείας; Ωραία εκπαίδευση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! 


Παρακαλούμε τον κ. Ράνχενμπαχ να μας αποστείλει το πόρισμα της πειραματικής λειτουργίας των ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ για να το δημοσιεύσουμε, ώστε να μάθουν και οι ειδικοί επί των παιδαγωγικών τι εστί «κράτος εν κράτη»

Μήπως ο ΟΑΕΔ είναι το Βατικανό της Ελλάδας και δεν το γνωρίζουμε; 

Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στο Ινστιτούτο "Λεβί" για τα περαιτέρω;

Καλά η κ. Διοικητής που βρίσκεται αλλού;

αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να κουρελιάσει κάθε ένοια της αριστεράς, από ότι έχει απομείνει...


Η κόπρος του Αυγείου παραμένει ακόμα εκεί, περιμένει τον Ηρακλή του.


Τελικά με τον καιρό να’ ναι κόντρα,

έχει τιμή σαν πετάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου