Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΤΑΞΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


«ΑΤΑΞΙΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Είναι γνωστό ότι στις 13-14 Νοέμβρη του 2014 πραγματοποιήθηκε το 11ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπ/κών Λειτουργών (ΟΕΛ) ΟΑΕΔ στην Αθήνα.
Η «ΑΤΑΞΙΑ» είχε εκλέξει έναν αντιπρόσωπο από τον Σύλλογο Εκπ/κών Λειτουργών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που έμελε να είναι και ο καθοριστικός ψήφος στο ψηφοδέλτιο Συνεργασίας (σε οριακούς συσχετισμούς), που είχαν διαμορφωθεί και έτσι φθάσουμε στην κλήρωση, μετά την ισοψηφία.....

(αποτέλεσμα 23-23) με τη ΔΑΚΕ σε σύνολο 46 εκλεκτόρων-συνέδρων.
Αξίζει να τονιστεί ότι η εκλογική συνεργασίας μεταξύ της ΑΤΑΞΙΑΣ και της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (πρώην ΠΑΣΚ), επεβλήθη εξ αντικειμένου. Χωρίς να ξεχνούμε όμως τον πρότερό τους βίο ως πλειοψηφία στην ΟΕΛ και στην διοίκηση στις «καλές» μέρες του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η εκλογική συνεργασία ήταν ο απόηχος της διάλυσης της ΟΕΛ από την μέχρι τώρα πλειοψηφία της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. Παραιτήθηκαν από κάθε έννοια διεκδίκησης, στήριζαν απροκάλυπτα στην ουσία την διοίκηση και την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που διέλυσε τα σχολεία μας. Εγκατέλειψαν τους συναδέλφους και τους τοπικούς Συλλόγους. Δεν έδιναν λόγο σε κανέναν. Δεν τόλμησαν ούτε να πάρουν θέση ως Ομοσπονδία εκπαιδευτικών για τη δίωξη του συναδέλφου μας (ΕΔΕ) της ΕΠΑΣ Αγρινίου για το περιεχόμενο συνδικαλιστικής ανακοίνωσης, αντίθετα ασκούσαν πίεση σε κομματικούς τους φίλους σε άλλα συνδικαλιστικά όργανα να μην συνταυτιστούν με ψηφίσματα διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης.

Άβουλοι και δεδομένοι, εκτελούσαν κομματικά συμβόλαια υπέρ των δικών τους παιδιών. Προωθούσαν την θεσιθηρία και την ευνοιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Είχαν καταντήσει την ΟΕΛ σε στήριγμα των γερμανικών σχεδιασμών στον ΟΑΕΔ, αφού αποδέχτηκαν τον υποβιβασμό της εκπαίδευσης των σχολείων μας από τυπική εκπαίδευση σε άτυπη κατάρτιση. Δεν αντέδρασαν στο κλείσιμο ειδικοτήτων και στην απόλυση του μεγάλου μέρους των ωρομισθίων. «Σιγή ιχθύος» για τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων. Προφανώς η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ είχε σημαντικότερες ασχολίες... αυτό ασχολίαστο.

Αυτή η αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και η αδράνεια της ΟΕΛ έπρεπε να ανακοπούν και μάλιστα με δεδομένους τους οριακά διαμορφωμένους συσχετισμούς στο εκλογικό «σώμα» των 46 συνέδρων.

Η κοινή βάση αυτής της συνδικαλιστικής «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» από την πλευρά μας περιείχε τις διακηρυγμένες θέσεις μας (μοιράστηκαν στο συνέδριο) και το γεγονός ότι στο νέο Δ.Σ της ΟΕΛ θα υπήρχε αντιπροσώπευση της «ΑΤΑΞΙΑΣ», ασχέτως με τον αριθμό των εδρών, που θα καταλάμβανε το ψηφοδέλτιο της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ», μετά το αποτέλεσμα. Πρόταση των συνομιλητών μας από τη Συσπείρωση, όπου και συναποδεχτήκαμε και μάλιστα δόθηκαν τα χέρια πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο. Και ας αφήσουν τώρα ορισμένοι εξ αυτών, ότι δεν ήξεραν δεν είδαν κ.α. φθηνές δικαιολογίες..

Ασχολίαστη όμως δε θα αφήσουμε την πολιτική αγυρτεία των «συναδέλφων» της πρώην ΠΑΣΚ, όπου αθέτησαν τα λόγια και τις δεσμεύσεις τους, καταπατώντας την πολιτική συμφωνία, αποκλείοντάς μας από το Δ.Σ. με φαιδρές δικαιολογίες μικρού παιδιού, δείχνοντας έτσι και τον πολιτικό τους πολιτισμό ο οποίος είναι έξω από τις αξίες και την ηθική της αριστεράς, στο επίπεδο των συνεργασιών. Αυτές οι πρακτικές - συμπεριφορές ανήκουν σε πολιτικούς τυχοδιώκτες και επιλήσμονες, που τώρα τελευταία μεταλλάσσονται, αφού κάποιοι τους δίδουν άφεση αμαρτιών, όπως γίνεται συνήθως στους λαθρεπιβάτες της εξουσίας.

Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι ως «υποσύστημα εξουσίας», οι οποίοι, πάντα πρόθυμα να μη χάσουν την προνομιακή τους θέση εντός του μηχανισμού εξουσίας και παλιότερα ως ΠΑΣΚ, βλέπουν με ολοένα και καλύτερο μάτι την ενσωμάτωσή τους στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ή, πιο σωστά, την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο αειθαλές δικό τους μπλοκ (το «βαθύ κράτος»), γι’ αυτό μας «έκλεψαν» την έδρα για να μην είμαστε μέσα στα πόδια τους και τους χαλάσουμε τα μελλοντικά τους σχέδια…. ως γνήσια τέκνα του Α2. Έργα και ημέρες εγκλωβισμένων εγκεφάλων στην διαστροφική τους κουτοπονηριά και την αγοραία συνδικαλιστική τους συμπεριφορά.

Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν, άλλοι πρόδωσαν τον κλάδο και μάλιστα φορώντας την μάσκα του αριστερού. Πολύ δε περισσότερο δεν προδώσαμε τους μαθητές τα οράματά μας και τις νέες γενιές. Όλοι έχετε λογαριασμούς με τα παιδιά σας και πραγματικά κοιτάξτε τι αφήνετε στις νέες γενιές. Εμείς δεν προδώσαμε τους εαυτούς μας, στο επίπεδο της ιστορικής ευθύνης.

Η υποκρισία, η αλαζονεία και ανακολουθία, που είδαμε σε αυτούς τους συναδέλφους περισσεύουν τα λόγια… Τραγικοί και μοιραίοι. Προτίμησαν την προδοσία και τη δοτή πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΕΛ, αρκεί να πάρουν όλες τις θέσεις, που σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή δεν τους ανήκουν. Προκαλούν τη σύγκρουση που θα την έχουν σύντομα. Αυτή η ανήθικη πράξη τους για εμάς είναι αιτία πολέμου.

Εντελώς ξεδιάντροπα κρύβονται γαντζωμένοι στις θεσούλες της Ομοσπονδίας για τις ονειρώξεις τους στη νέα τάξη πραγμάτων στον ΟΑΕΔ.
Αλήθεια ξέρουν ακριβώς τι έχουν κάνει; Ή μήπως δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό;

Η «ΑΤΑΞΙΑ» δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο για να γίνει ουρά κανενός, αλλά διακήρυξε ότι συμμαχεί ακόμα και με τους «λύκους» πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, προκειμένου να αποφευχθεί η σφαγή των «αμνών».

Μετά αυτή την ανέντιμη συνδικαλιστικά και πολιτικά πράξη της παλιάς ΠΑΣΚ οι μάσκες έπεσαν εν μια νυκτί... δυστυχώς η εκπ/ση των παιδιών βρίσκεται στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων. Η αμετροέπεια και ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο τους το μεγαλείο...

Μικροί, πολύ μικροί. Γιατί από τις πράξεις τους μετρώνται οι άνδρες και όχι από την ηλικία τους. Άλλωστε το παντελόνι είναι δύσκολο ρούχο! Αδυνατεί να πιστέψει κανείς ότι η μικροπρέπεια θα έφτανε στον πλήρη εξευτελισμό τους.

Οφείλουν οι συναγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που οι κύριοι αυτοί τους «γλύφουν», για να καταλάβουν θέση στο τρένο της επιστροφής, να καταδικάσουν αυτή την πολιτική «αλητεία», ανθρώπων του πάλαι ποτέ μηχανισμού των στεγανών του ΟΑΕΔ, που παρουσιάστηκαν ως «οσίες μωρές παρθένες». Δυστυχώς παραμένουν η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτές οι πρωτόγνωρες συμπεριφορές δημιουργούν ρωγμή στην ενωτική δράση των εργαζομένων, που τόσο πολύ αναγκαία είναι σήμερα .

Τους παραδίδομε στην χλεύη των συναδέλφων και ας καταγραφούν με τα ποιο μελανά γράμματα στην ιστορία του εκπαιδευτικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν νοιώθουμε απατημένοι αλλά αηδιασμένοι που συνομιλήσαμε με συνδικαλιστικούς «νάνους».

Εμείς συνεχίζουμε ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τον αγώνα μας για μια πραγματική δημόσια εκπαίδευση για μια άλλη κοινωνία δίκαιη, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, και της ισότητας, χωρίς αποκλεισμούς και αναθέσεις. Μια κοινωνία της άμεσης δημοκρατίας χωρίς ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση της νεολαία.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας στήριξαν και ζητάμε συγνώμη που ασχοληθήκαμε με πολιτικά αφερέγγυους ανθρώπους, αλλά στην περίπτωση επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά η λαϊκή παροιμία: «ότι ο λύκος και αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα αν θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη αυτής της συντεχνιακής «κλίκας» τοπικά και κεντρικά.

Εν… αναμονή των εξελίξεων.

Πάτρα 11 Δεκέμβρη 2014

Από την ΑΤΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου